نمای فریملس یا بدون فریم (Frame Less)
یکی از نماهای پر کاربرد برای ساختمان های اداری، تجاری و یا مسکونی که امروزه ساخته می شوند نماهای تمام شیشه است که با نام نمای فریم لس شناخته می شوند.
فریم لس نام نوعی شیشه دو جداره می باشد که یکی از لایه های شیشه ای بزرگتر از لایه دیگر می باشد و به عنوان شیشه های نما کاربرد دارند. این نوع شیشه ها دارای فریمی هستند که از پشت شیشه را قاب کرده و به واسطه لقمههای آلومینیومی مخصوص متحرک روی لامل نگه داشته میشود و از خارج ساختمان تنها ژوینهایی میان شیشهها مشاهده میشود که عرض درزهای ایجاد شده بین یک تا دو سانتیمتر می باشد.
کاربرد فریم لیس
از این نوع شیشه ها برای ایجاد نماهای تمام شیشه ای استفاده می شود و چشم انداز پیوسته ای از فضای بیرون ساختمان را به نمایش می گذارد. نمای فریم لس ساختمان ها می تواند نمایی مدرن، ساده و زیبا را ایجاد نماید و بیشتر برای ساختمان های بلند و برج ها قابل استفاده می باشد.
از فریم لس برای ساخت درب هایی استفاده می شود که اغلب به راحتی و تنها با لمس دکمه هم از مرکز و هم از کناره ها باز می شود. در این حالت فریم لس ها را می توان با استفاده از یک قاب آلومینیومی در پروفیل ها جایگزین نمود.
خصوصات نمای فریم لس
درب ها و یا پنچره های کشویی فریم لس در شرایط آب و هوایی مختلف مقاومت بالایی دارند و باعث ایجاد سطح بصری یکنواختی می شوند و به لحاظ رنگ بندی فریم هیچ محدودیتی ندارند.
مهم ترین مزیت این نوع شیشه ها این است که فریم های باز شو از خارج ساختمان غیر قابل تشخیص بوده جالب تر اینکه هم به صورت باز شو و هم به صورت فیکس قابل اجرا می باشد .ضمنا” بدون اینکه نیاز به داربست داشته باشند می توان از داخل ساختمان آنها را نصب نمود.
فریم لس ها به صورت دقیق و موثر هوا بندی و آب بندی می شوند و بسیار سبک و مقرون به صرفه هستند. ضمنا” به راحتی قابل نصب بوده و برای آب بندی دقیق دارای واشر های مخفی هستند.
نماهای فریم لس امکان ایجاد سطوحی عایق صوت و حرارت را فراهم می کند و به شکل مناسبی قابلیت بارگذاری دارند.
می توان این نوع شیشه ها را به صورت تمام آلومینیومی اجرا کرده و حتی امکان ایجاد مرز بین سازه نما با سازه اصلی ساختمان را فراهم می کنند.
مزایای استفاده از نمای فریم لس
قاب نگهدارنده شیشه از بیرون دارای ظرافت دید مناسبی بوده و امکان باز شونده بودن شیشه به صورت مفخی از دید می باشد. ضمن اینکه می توان به آسانی شیشه را تعویض و شیشه جدید را جایگزین نمود. با استفاده از این نما تنش های ساختاری اصلی بنا بر روی شیشه انتقال نمی یابد و هر یک از قاب ها در برابر زلزله دارای عملکرد مستقلی هستند.
روش تهیه شیشه فریم لس
در زمان تولید شیشه های دو جداره فریم لس لایه بزرگتر را با چسب سلیکون به صورت مستقیم بر روی فریم فلزی می چسبانند.
اجرای نمای شیشه ای فرم لس
تمام مراحل نصب این نوع شیشه ها باید با استفاده از ابزار های دقیق کنترل و هدایت و زیر سازی اولیه انجام شود.برای اجرای فریم لس بر روی نما در ابتدا باید سطح نما با استفاده از پروفیل های آلومینیومی40*40 سانتی متری با دقت شبکه بندی شده و بعد از آن فریم ها در داخل شبکه ها قرار می گیرد.
برای ایزوله کردن نما از لاستیک های هوابندی و آب بندی در اطراف شیشه ها استفاده می شود. با وجود اینکه از پروفیل های آلومینیومی در زیر سازی بهره می گیرند اما سطح نما به حالت کاملا شیشه ای دیده می شود و دلیل آن هم این است که آلومینیوم با ظرافت بسیار خاص در کنار شیشه به گونه ای فیکس می شود که قابل رویت نخواهند بود.